OVER IBB

OVER KOERSZ

DIENSTEN

CONTACT

1
1

Wereldwijde netwerkorganisatie

Het IIB, met zijn meer dan 5.000 geaccrediteerde en hooggekwalificeerde executive associates die werken voor duizenden organisaties, voornamelijk in het MKB, is de grootste organisatie in zijn soort. Het instituut is in 1984 opgericht. Sindsdien heeft het instituut zich in ruim 40 landen wereldwijd ontwikkeld. Elke IIB associate die met een directeur, eigenaar of bedrijfsleiding aan tafel zit, heeft een achtergrond als senior in het bedrijfsleven en is zelf ondernemer. Alle functies en specialismen uit alle denkbare branches komen voor.

Gert Weststeijn is een geaccrediteerd associate van het Institute for Independent Business. iib

Wilt u meer weten, zie website IIB

MKB ondernemers en hun uitdaging

In tegenstelling tot grote organisaties of holdings heeft een MKB bedrijf vaak niet de middelen om een ervaren managementteam van professionals voor elk voor de bedrijfsvoering belangrijk vakgebied op te bouwen. In feite komt de last van het leiden van een groeiende en succesvolle MKB onderneming meestal neer op een klein aantal directeur/grootaandeelhouders of partners. Soms is er maar één. Waar zoveel te doen is en maar beperkte middelen beschikbaar zijn, voelen velen zich gefrustreerd door het steeds maar groeiende beroep dat op hen wordt gedaan. Als ondernemer moet je constant werken aan verbetering, verandering en vernieuwing van je bedrijf. Stilstand is achteruitgang. Daarom heeft het IIB een ondersteuningsprogramma ontwikkeld (BSP).

Business Support Programma (BSP)

Het Business Support Programma (BSP) ondersteunt MKB ondernemers die op zichzelf zijn aangewezen en niet over alle specialismen beschikken die soms wel, en zeker in samenhang, nodig zijn. Het BSP omvat alle facetten van het ondernemerschap, waaronder:

  • opstellen van diverse plannen
  • onderzoeken, ontwikkelen en uitvoeren van procesverbeteringen
  • ondersteunen bij projecten
  • (re-)organiseren van het bedrijf
  • personeel

In feite heeft de MKB ondernemer toegang tot de specifieke kennis en kunde van IIB associates wereldwijd. En kan daarmee eenvoudig een beroep doen op de beste praktijkervaringen. Kortom: “Praktisch advies dat werkt!”

Gert Weststeijn, geaccrediteerd adviseur van The Institute for Independent Business, biedt u de mogelijkheid tot deelname in een Business Support Programma op maat gemaakt voor u als ondernemer. Hij kan optreden als klankbord om van gedachten te wisselen en u te helpen verantwoorde beslissingen te nemen. Bovendien treed hij op als persoonlijke coördinator voor directe ondersteuning. Het IIB Business Support Programma bied de meest flexibele aanpak voor het vinden van oplossingen voor elk probleem dat een ondernemer kan tegenkomen. De adviseur  staat de ondernemer terzijde gedurende het hele proces.